За нас

През 1932 год., Мадам Жан Гатино  – козметик и кинезитерапевт отваря своя първи салон за красота в Париж и веднага започва да разработва собствени козметични  продукти, които да съпътстват авангардните ѝ техники за лечение и грижа за кожата. Благодарение на сътрудничеството си с опитни дерматолози и биохимици тя бързо се прочува в козметичните среди.

Мадам Жан Гатино  – „Бялата лястовица в козметиката“ още през 1947:

  1. Създава  първия анти-целулитен крем на йодна основа
  2. Произвежда първата ампула за грижа на бюста
  3. Създава една от най-ефективните маски и до днес  – Хормомаската
  4. За първи път се появява гомаж за лице и почистващи и тонизиращи продукти без алкохол
  5. През 50- те години на миналия век създава училище за козметици, което функционира до 2017 година.

Жан се пенсионира на 71-годишна възраст и марката е поета от нейната дъщеря. Марката продължава да се развива, като първа открива ползите от кофеина, антиоксидантите, витамин Е и витамин F. След това, през 80-те години на миналия век, Gatineau са първите, които откриват мощните антиейдж свойства на ретинола.

Днес марката Gatineau се продава в цял свят и продължава да прави научни пробиви със световноизвестни продукти като Mélatogénine.

GATINEAU Е ПИОНЕР В ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА ОТ 1932 година. С гордост марката празнува 90 години от първия парижки салон за красота през 30-те години на миналия век до напредничавата марка за грижа за кожата, която е днес.

НАУЧНИ ИНОВАЦИИ – С 90-годишно наследство от науката и иновациите, продуктите са разработени с най-съвременни биотехнологии и естествени съставки за моментални и дълготрайни резултати.

КЛИНИЧНО ДОКАЗАНИ РЕЗУЛТАТИ – Високоефективни формули преминават през обширни потребителски и клинични изпитания, за да се гарантират  видимите резултати за кожата, на които можете да се доверите.

ЕКСПЕРТИ ПО ГРИЖА ЗА КОЖАТА   Независимо от възрастта или типа кожа, брандът разполага с експертно разработени продукти и съвети, които да помагат за справянето с проблемите на кожата.

ПРОФЕСИОНАЛНИ ФОРМУЛИ – „GATINEAU се роди в салона, а нашите продукти и процедури продължават да бъдат обичани от професионалните терапевти по целия свят. Продуктите за домашна употреба са с ефективността на тези за професионална.“ – споделят от екипа.

В последните 90 години милиони жени по света са избрали да поверят лицето и тялото си на продуктите, терапевтите и учителите по красота на GATINEAU. „Помнете, че Париж винаги ще бъде синоним на красотата, естетиката, удоволствието, елегантността – ценности, които GATINEAU поддържа живи навсякъде по света.“

МЛАДОСТТА ВЕЧЕ НЕ Е ВЪПРОС НА ГОДИНИ, А ВЪЗРАСТТА НЕ Е ТАБУ. НАШАТА МИСИЯ Е ДА УДЪЛЖИМ МЛАДОСТТА НА КОЖАТА ВИ.“ Ще се убедите в моменталните и дълготрайни ефекти на нашите продукти.“ – е мотото на бранда.

Салоните имат 100% печалба на продуктите за домашна употреба. Предлагаме обучения и специални отстъпки за лоялни клиенти. GATINEAU са се доказали като експерти в анти ейдж грижата. Предлагат линии за блясък, хидратация, с колаген и тяло. Резултатите са моментални и дълготрайни.

„С GATINEAU беше любов от първа среща.“ – споделя Донна Тодорова, официален представител на бранда за България. “ Като френски възпитаник за миг не се усъмних в качеството на продуктите. Още докато живеех там, бях клиент на салон GATINEAU и се запознах с марката. Когато обявиха, че търсят представител за България веднага се кандидатирах. И ето ни сега тук след 10 години.“

Сертификати, които марката притежава:

  • Без жестокост върху животни ( Всички формули, съставки и съставни части на GATINEAU са оценени за тяхната безопасност и ефикасност и отговарят на действащата забрана за тестване върху животни, установена с Директивата на ЕС за козметичните продукти EC 1233/2019. От екипа работят само с производители и доставчици на суровини, които не участват или не възлагат използването на животни за тестване.
  • Без парабени
  • Без силикони
  • Зелена точка – Друг европейски козметичен символ. Производителят на продукта плаща на организация за рециклиране, която да следи за управлението на отпадъците от опаковки.
  • PE стандарт за постижения и гаранция на качество.

Oт GATINEAU могат да се похвалят с излизането на пазара на 10 нови продукта за 2022 г. и приблизително 14 усъвършенствани, които ще се появат през 2023 г. Това са продукти за професионална и домашна употреба, както и 6 нови почистващи продукти от по 500мл.

Мощните формули на Gatineau съчетават натурални съставки с най-съвременни биотехнологии, за да създадат гама от професионална грижа за кожата, която помага за постигането на незабавни и дълготрайни резултати.